Orqa miya shikastlanishidan keyingi reabilitatsiya: zamonaviy yondashuvlar va istiqbollar - Davranov Eshboy Egamqulovich (THE PLACE AND ROLE OF TURKEY AND THE NEAR REGION IN THE PROCESSES OF SCIENTIFIC, SOCIAL, AND CULTURAL DEVELOPMENT, 2025)
Orqa miya shikastlanishi (OMS) dunyo miqyosida nogironlikka olib keluvchi eng og‘ir asoratlardan biridir. Ushbu shikast oqibatida harakatlanish, sezgi va ichki a’zolar faoliyati jiddiy buziladi. Zamonaviy davolashning asosiy vazifasi — bemorni hayotini saqlab qolish bilangina cheklanmay, balki uni imkon qadar tezroq mustaqil hayotga qaytarishga qaratilgan reabilitatsiya dasturlarini yo‘lga qo‘yishdir.