DUDUQLANUVCHI BOLALARDA NUTQ RITMINI TIKLASHDA LOGORITMIK MASHG‘ULOTLARNING SAMARADORLIGI - Abdullayeva Karomat Islom qizi (THE PLACE AND ROLE OF TURKEY AND THE NEAR REGION IN THE PROCESSES OF SCIENTIFIC, SOCIAL, AND CULTURAL DEVELOPMENT, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada duduqlanuvchi bolalarda nutq ritmini tiklashda logoritmik mashg‘ulotlarning samaradorligi ilmiy jihatdan tahlil etilgan. Tadqiqotda logoritmik mashqlarni qo‘llashning nutq ritmini tartibga solish, artikulyatsion koordinatsiyani yaxshilash va nutq davomiyligini oshirishga ta’siri o‘rganiladi. Shuningdek, psixologik va pedagogik omillar, bolaning emotsional holati va kommunikativ faoliyatiga logoritmik mashg‘ulotlarning ijobiy ta’siri ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari duduqlanuvchi bolalarda nutq ritmini tiklash bo‘yicha samarali metodikalarni ishlab chiqish va amaliyotga tadbiq etishga ilmiy asos yaratadi.