BOLALARGA XORIJIY TIL O‘RGATISHDA INTERAKTIV O‘YIN METODLARINING SAMARADORLIGI - Choriyeva Xurmo (THE PLACE AND ROLE OF TURKEY AND THE NEAR REGION IN THE PROCESSES OF SCIENTIFIC, SOCIAL, AND CULTURAL DEVELOPMENT, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada maktabgacha va boshlang‘ich yoshdagi bolalarga xorijiy til o‘rgatishda interaktiv o‘yin metodlarining samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘yin texnologiyalari, multimediya vositalari, rolli va situatsion o‘yinlar orqali bolalarning til kompetensiyalarini rivojlantirishning pedagogik va psixologik asoslari yoritilgan. Maqolada interaktiv metodlar bolalarning nutqiy faolligini oshirish, so‘z boyligini kengaytirish, talaffuzni rivojlantirish va muloqot ko‘nikmalarini shakllantirishdagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Natijalar maktabgacha ta’lim pedagoglari uchun metodik tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.