DEPRESSIYANI DAVOLASHDA YANGI ANTIDEPRESSANTLAR VA PSIXOTERAPIYA METODLARI - Anorov, Sirojiddin; Nishonov , Shoxidbek (THE PLACE AND ROLE OF TURKEY AND THE NEAR REGION IN THE PROCESSES OF SCIENTIFIC, SOCIAL, AND CULTURAL DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada depressiyani davolashdagi so‘nggi yutuqlar, xususan yangi avlod antidepressantlar va zamonaviy psixoterapiya metodlari sotsiologik va tibbiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Antidepressantlarning farmakologik samaradorligi, nojo‘ya ta’sirlari va ularning bemorlarning hayot sifatiga ta’siri o‘rganiladi. Shuningdek, kognitiv-behavorial terapiya, dialektik xulq-atvor terapiyasi va boshqa psixoterapiya usullarining amaliy qo‘llanilishi, samaradorligi hamda ularning birgalikda qo‘llanilishining afzalliklari haqida ma’lumot beriladi. Maqola zamonaviy psixiatrik davolashda individual yondashuv va bemorning ijtimoiy muhitini hisobga olish zarurligini ta’kidlaydi.