FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING SOMATIK TIPINI O’RGANISH - Sog’inboyeva Shahzoda Baxtiyor qizi (THE PLACE AND ROLE OF TURKEY AND THE NEAR REGION IN THE PROCESSES OF SCIENTIFIC, SOCIAL, AND CULTURAL DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada frazeologik birliklarning somatik tipi tahlil qilinib, ular orqali o’zbek xalqi madaniyatida olamni anglashda inson a’zolari bilan bog’liq lisoniy birliklar o’rganilgan. Bunda ma’no ko’chishi, kengayishi va torayishi kabi semantik jarayonlar madaniy qolip sifatida lingvokulturologik jihatdan qiymatga ega ekanligi ma’lum bo’ladi.