TALABALARNING EKOLOGIK KOMPETENTLIGINI INTEGRATIV YONDASHUV ASOSIDA RIVOJLANTIRISH METODIKASI - O.A.Xamidov; Sh.A.Abduraxmanova (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2026)
Mazkur tezisda integrativ yondashuv asosida talabalarning ekologik kompetentligini rivojlantirish metodikasi yoritilgan. Tadqiqotda ekologik ta’lim jarayonida fanlararo integratsiyaning ahamiyati asoslab berilgan. Integrativ yondashuv asosida tashkil etilgan ta’lim jarayoni talabalarda ekologik bilim, amaliy ko‘nikma va ekologik mas’uliyatni shakllantirishga xizmat qilishi tajriba-sinov natijalari orqali asoslangan.