SUD-TIBBIY EKSPERTIZALARDA DISTAL FALANGA IZLARI ASOSIDA BIOMETRIK PROTOKOLLAR - Yusupov Murodjan Axmedjanovich, (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sud-tibbiyot ekspertizalarida distal falanga izlari – barmoq uchidagi papillyar naqshlardan foydalanish orqali shaxsni aniqlashning zamonaviy biometrik protokollari yoritiladi. Tadqiqotda barmoq izlarini raqamli qayd etish, ularni ma’lumotlar bazasida saqlash, solishtirish va identifikatsiya qilishning texnik va ilmiy asoslari tahlil qilingan. Shuningdek, yangi avlod biometrik tizimlarining sud-tibbiyotdagi afzalliklari, xavfsizlik darajasi hamda raqamli texnologiyalar bilan integratsiyasi o‘rganilgan.