5–7-sinf o‘quvchilarida tasviriy san’at darslari orqali badiiy ijodkorlikni rivojlantirish metodikasi - Vosiyeva Aziza To‘xtaqulovna (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Anotatsiya: Maqolada 5–7-sinf o‘quvchilarida badiiy ijodkorlikni shakllantirish va rivojlantirishning samarali pedagogik usullari tahlil qilinadi. Tasviriy san’at darslarida individual va guruh ishlari, loyiha asosidagi faoliyat, interaktiv va innovatsion metodlar orqali bolalarning kreativ fikrlash qobiliyati va estetik qarashlarini rivojlantirishning samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, pedagogik yondashuvni takomillashtirish bolalarning ijodiy salohiyatini oshirish va vizual tafakkurini kengaytirishga xizmat qiladi.