Libos dizaynida madaniy va badiiy qadriyatlarni ifodalash: zamonaviy yondashuvlar - Toshmuhammedova Iroda Alibek qizi (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada libos dizaynida madaniy va badiiy qadriyatlarni ifodalashning zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi. Libos nafaqat kiyim vazifasini bajaradi, balki insonning madaniy va badiiy dunyoqarashini namoyon qiluvchi vosita sifatida xizmat qiladi. Zamonaviy dizaynerlar rang, shakl, tekstura va materiallarni innovatsion tarzda qo‘llash orqali libos orqali badiiy obraz va madaniy mazmunni yaratadilar. Maqolada badiiy va madaniy qadriyatlarni libos dizaynida ifodalashning pedagogik va amaliy asoslari, kreativ tafakkur va ijodiy yondashuvlarni rivojlantirish usullari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, zamonaviy texnologiyalar va eksperiment asosidagi yondashuvlar orqali libosning vizual va konseptual badiiy ifodasi yanada boyitilishi mumkinligi tahlil qilinadi.