MAKTAB O‘QUVCHILARINING TEXNOLOGIK QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISHDA RAQAMLI VOSITALARNING ROLI - Sharipova Gulshoda Bahriddinovna (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab o‘quvchilarining texnologik qobiliyatlarini rivojlantirishda raqamli vositalarning roli tahlil qilinadi. Raqamli ta’lim resurslari va interaktiv platformalar yordamida o‘quvchilarning texnologik ko‘nikmalari va ijodkorlik faoliyati oshirilishi mumkinligi ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot loyihaviy metodlar, interfaol mashg‘ulotlar va raqamli portfellar orqali o‘quvchilarning mustaqil ishga bo‘lgan qiziqishi va ijodiy faoliyati qanday rivojlantirilishini o‘rganadi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, raqamli vositalardan samarali foydalanish o‘quvchilarning texnologik savodxonligini, ijodiy qaror qabul qilish qobiliyatini va mustaqil ishlash ko‘nikmalarini sezilarli darajada oshiradi.