SUN’IY INTELLEKT ORQALI BOSHLANG‘ICH SINF TABIAT FANLARI DARSIDA O‘QUVCHILARNING O‘ZLASHTIRISH DARAJASINI DIAGNOSTIKA QILISH VA NATIJALARNI TAHLIL QILISH - Mamarajabova Yulduz Chorshanbi qizi (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf tabiat fanlari darslarida sun’iy intellekt (AI) yordamida o‘quvchilarning o‘zlashtirish darajasini diagnostika qilish va natijalarni tahlil qilish metodikasi yoritiladi. AI texnologiyalari o‘quvchilarning bilim va ko‘nikmalarini real vaqt rejimida kuzatish, individual o‘quv jarayonini moslashtirish va dars samaradorligini oshirish imkonini beradi. Maqolada ChatGPT, ClassPoint AI va Quizizz AI platformalari orqali diagnostik testlar, interaktiv mashqlar va baholash jarayonini tashkil etish usullari tahlil qilinadi, shuningdek, o‘qituvchining roli va natijalarni samarali tahlil qilish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.