ZAMONAVIY EKOLOGIK MUAMMOLARNI TARIXIY-GEOGRAFIK KONTEKSTDA TAHLIL QILISH - Jaksimuratov Azamat Bekmurat uli (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola zamonaviy ekologik muammolarni tarixiy-geografik kontekstda tahlil qilishga bag‘ishlangan. Maqolada insoniyatning tabiiy muhit bilan uzviy aloqasi, ekologik tizimlarning o‘zgarishi va iqlim o‘zgarishining tarixiy ildizlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, hududiy resurslardan foydalanish, sanoat va urbanizatsiya jarayonlari ham ekologik muammolar rivojiga ta’sir qiluvchi omillar sifatida tahlil qilinadi.