OCHIQ MA’MURIYAT VA KORRUPSIYAGA QARSHI KURASH: DAVLAT XIZMATCHILARINING ETIK NORMALARI VA JAVOBGARLIGI - Iskandarova Kamolatxon Xakimxon qizi, (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ochiq ma’muriyat tizimini shakllantirish, korrupsiyaga qarshi kurashishning samarali yo‘llari hamda davlat xizmatchilarining etik normalari va javobgarligi masalalari yoritilgan. Ochiq ma’muriyatning shaffoflik, hisobdorlik va fuqarolar ishtirokini ta’minlashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, davlat xizmatchilari faoliyatida axloqiy me’yorlarga amal qilishning ahamiyati va etik kodeksning roli haqida fikr yuritiladi.