Xotin-qizlar o‘rtasida huquqbuzarlik va jinoyatchilikni oldini olish – asosiy vazifamiz - Abdumo‘minova Dilafruz Alibek qizi (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada xotin-qizlar o‘rtasida huquqbuzarlik va jinoyatchilikning oldini olish muammolari hamda ularning asosiy sabablari tahlil qilingan. Muallif ayollar bilan psixologik, huquqiy va ma’naviy ishlashning samarali usullarini yoritgan. Mahalla, davlat va jamoatchilik hamkorligi orqali ayollarni qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarining ahamiyati asoslab berilgan.