Umumiy o‘rta ta’lim maktablarida 8–9-sinf o‘quvchilarining tasviriy savodxonligini rivojlantirish - Bobomurodova Sojida Ablakulovna (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Annotatsiya: Maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida 8–9-sinf o‘quvchilarining grafik va tasviriy savodxonligini rivojlantirish metodikasi tahlil qilinadi. Tadqiqotda darslarda interaktiv metodlar, ijodiy mashqlar, mini-loyihalar va vizual tahlilning ahamiyati ko‘rsatildi. Ushbu yondashuvlar o‘quvchilarning kompozitsion fikrlashini, estetik didini va amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirishga yordam beradi.