Baholash va teskari aloqa mexanizmlari yordamida talabalarning ijodiy rivojlanishini oshirish - Aslonova Navro‘za Hoshim qizi (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Anatatsiya: Baholash va teskari aloqa mexanizmlari talabalarning ijodiy rivojlanishini rag‘batlantirishda muhim pedagogik vosita hisoblanadi. Ushbu maqolada talabalarning ijodiy salohiyatini oshirishda baholashning turli shakllari, teskari aloqa va konstruktiv fikr almashish metodlari tahlil qilinadi. Baholash va teskari aloqa orqali talabalar o‘z ishlarini qayta ko‘rib chiqish, xatolarni aniqlash va ijodiy qarorlarini yaxshilash imkoniyatiga ega bo‘ladilar. Shu bilan birga, bu yondashuv talabalarda mustaqil fikrlash, ijodiy faollik va estetik kompetensiyalarni rivojlantirish ko‘nikmalarini shakllantiradi.