YOSHLAR VA EKOLOGIK MADANIYATNI SHAKLLANTIRISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Abdurashidova Shabbona (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yoshlar orasida ekologik madaniyatni shakllantirishning dolzarbligi, uning ijtimoiy, ta’limiy va ma’naviy ahamiyati yoritilgan. Muallif ekologik tarbiya tizimini takomillashtirish, ta’lim muassasalarida ekologik ta’limni integratsiya qilish va yoshlarning tabiatga ongli munosabatini rivojlantirish yo‘llarini tahlil qiladi. Shuningdek, ekologik ongni shakllantirishda ommaviy axborot vositalari, ijtimoiy tarmoqlar va nodavlat tashkilotlarning roli ko‘rsatilgan. Maqolada zamonaviy axborot texnologiyalaridan, ekologik loyihalar va “yashil” tashabbuslardan samarali foydalanish zarurligi asoslab beriladi. Xulosa sifatida yoshlar ekologik siyosatni amalga oshirishda asosiy kuch bo‘lishi kerakligi ta’kidlanadi.