ELEKTRON KATALOGLASH VA KUTUBXONA DASTURLARI: KUTUBXONACHINING ROLI VA VAZIFALARI - Abdullaeva Nurjamal Maxsudovna (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kutubxonachining elektron kataloglash va kutubxona dasturlarida tutgan roli va bajaradigan vazifalari tahlil qilinadi. Elektron kataloglar va dasturiy vositalardan foydalangan holda kutubxona resurslarini tartibga solish, izlash va foydalanuvchilarga taqdim etish jarayoni yoritilgan. Maqolada kutubxonachining axborot tizimlarini boshqarishdagi mas’uliyati, foydalanuvchilarga qulay xizmat ko‘rsatishdagi roli va zamonaviy kutubxonachilikda elektron xizmatlarni joriy etish strategiyalari ko‘rib chiqilgan.