BOʻLISH AMALINI TUSHUNTIRISHDA MODELLASHTIRISH VA VIZUALIZATSIYANING AHAMIYATI - Ikromova Sevinch Elniyoz qizi (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
​Maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga bo‘lish amalini o‘rgatishda modellashtirish va vizualizatsiya usullaridan foydalanishning ahamiyati ilmiy-amaliy asosda yoritilgan. Bu usullar orqali bolalarning mavzuni chuqur anglashiga, teng taqsimlash (bo‘lish) va guruhlash (bo‘linma) kabi tushunchalarni farqlashiga erishish mexanizmlari tahlil qilingan. Shuningdek, mavzuni hayotiy misollar, ko‘rgazmali qurollar va o‘yinlar orqali o‘rgatishga qaratilgan amaliy tavsiyalar berilgan.