KAPITAL BOZORI RIVOJLANISHINING IQTISODIY BARQARORLIKKA TA’SIRI - Bozorboyev Diyorbek Po'lat o'g'li (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqola kapital bozorining rivojlanishi va milliy iqtisodiyotning barqarorligiga ta’sirini ilmiy tahlil qiladi. Tadqiqot kapital bozorining moliya tizimidagi roli, investorlar faolligi, likvidlik, aksiyalar va obligatsiyalar bozoridagi o‘sish, moliyaviy instrumentlar diversifikatsiyasi orqali iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash mexanizmlarini o‘rganadi. Shuningdek, maqolada kapital bozorini rivojlantirishning samaradorligi, moliya institutlari va davlat siyosati orqali barqaror iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirish masalalari tahlil qilinadi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, rivojlangan kapital bozori milliy iqtisodiyotning barqarorligini kuchaytiradi, investitsiyalarni jalb qiladi va moliyaviy risklarni boshqarishda muhim rol o‘ynaydi.