GINEKOLOGIYADA LABORATOR DIAGNOSTIKA: MUHIM BOSQICHLAR VA YANGILIKLAR - Najmutdinova , Dilbar; Rahmonova , Umida; Abdumannonova , Xidoyatxon (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Laborator diagnostika ginekologiyada kasalliklarni erta aniqlash, reproduktiv salomatlikni ta’minlash va davolash samaradorligini oshirishda asosiy vosita hisoblanadi. Mazkur maqolada zamonaviy laborator metodlar, skrining tizimlari, genetik testlar, molekulyar diagnostika yondashuvlari va biomarkerlar batafsil tahlil qilinadi. Shuningdek, diagnostika jarayonida aniqlik va tezlikni oshirish, bemor xavfsizligini ta’minlash va reproduktiv yoshdagi ayollarda profilaktik tekshiruvlarning ahamiyati yoritilgan.