Elektron tijorat: Oʻzbekistonda yangi bozor imkoniyatlari - Axrorov , Elyorjon (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada iqtisodiyotni raqamlashtirish jarayonining mohiyati, uning zamonaviy taraqqiyotdagi o‘rni va roli, raqamli texnologiyalarning iqtisodiy tizimlarga ta’siri, raqamlashtirishning ijobiy va salbiy oqibatlari, shuningdek, O‘zbekistonda bu boradagi amaliyot va istiqbolli yo‘nalishlar tahlil qilinadi. Dunyo olimlari fikrlariga tayangan holda, raqamlashtirishning iqtisodiy samaradorlikni oshirish, korrupsiyani kamaytirish, moliyaviy inklyuziyani ta’minlashdagi o‘rni asoslab beriladi. Maqola davomida ilg‘or davlatlar tajribasi hamda O‘zbekiston misolida amalga oshirilayotgan raqamli islohotlar o‘rganiladi.