OILAVIY MUNOSABATLARDA UMUMIY VA SHAXSIY MULKNING HUQUQIY HOLATI - Toirova , Xurshida (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada nikoh davrida er-xotinlarning umumiy va shaxsiy mulkiga doir huquqiy munosabatlar O‘zbekiston Respublikasining amaldagi qonunchiligi hamda xorijiy davlatlar tajribasi asosida tahlil etilgan. Mulk huquqining turlari, ularning huquqiy holati, ajrim holatida taqsimlanish tartibi hamda zamonaviy o‘zgarishlar kontekstida huquqiy asoslar yoritilgan.