«Quyosh qoraymas» romanidagi metaforalarning stilistik xususiyatlari - Onarboyeva , Xusnida (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Oybekning «Quyosh qoraymas» romani tili badiiy tasvir ifoda vositalariga boyligi bilan ajralib turadi. Yozuvchi ushbu asarida metaforlarni chuqur psixologik tahlil, ijtimoiy muammolarni tasvirlash, xarakterlarning ichki dunyosini, qolaversa, bir predmetni boshqa original nomlar bilan nomlash va u orqali ona tilimizning keng imkoniyatlarini ochib berish uchun samarali foydalangan. Roman tarkibidagi metaforalarni lingvistik tadqiq qilish adibning ona tilimiz xazinasiga qo‘shgan hissasi haqida gapirishimizga yo‘l ochadi.