IBN SOATIY ILMIY MEROSINING HANAFIY MAZHABINI O‘RGANISHDAGI O‘RNI - Abdushukurov , Ahror (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Imom Muzaffaruddin ibn Soatiyning shaxsiyati, u tug‘ilib o‘sgan oilaviy muhit hamda u ulg‘aygan davrdagi ilm-fanga bo‘lgan e’tibor, uning ustoz va shogirdlari ilmiy faoliyatini o‘rganish va tahlil qilish orqali uni yaxshiroq tanib olish; Ibn Soatiy ta’lif qilgan asarlar va ularning hanafiy fiqhini o‘rganishda qanchalik muhim ahamiyatga ega ekanligini bilib olish.