AGRONOMIYA YO‘NALISHI TALABALARINING INGLIZ TILINI BILISH DARAJASINI OSHIRISHNING SAMARALI USULLARI - SHOYNAZAROVA , VAZIRA (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqola agronomiya yo‘nalishi talabalarining ingliz tilini bilish darajasini oshirishning samarali usullarini o‘rganadi. Zamonaviy qishloq xo‘jaligi sohasi globalizatsiya sharoitida xalqaro hamkorlik, ilmiy tadqiqotlar va texnologik innovatsiyalarni talab etadi, bu esa ingliz tilini mukammal bilishni zarur qiladi. Maqolada ehtiyojlar tahlili, maxsus maqsadli ingliz tili (ESP) darslari, sun’iy intellekt (AI) asosidagi raqamli vositalar, loyihaga asoslangan o‘qitish va madaniy moslashuvchan pedagogika kabi usullar batafsil yoritilgan. Tadqiqotda Kaliforniya va Chili kabi mamlakatlardagi tajribalar asosida olingan natijalar tahlil qilinadi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, ESP va AI vositalaridan foydalanish talabalar til bilish darajasini 47-67% ga oshirishi mumkin. Ushbu usullar talabalarni kasbiy faoliyatga tayyorlashda samarali bo‘lib, o‘qituvchilar uchun professional rivojlanishni ham ta’minlaydi. Tadqiqot agronomiya ta’limida til o‘qitishni takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi.