MAKTABGACHA TA’LIMDA XORIJIY TILNI ERTA O‘QITISH: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA PEDAGOGIK IMKONIYATLAR - Choriyeva Xurmo (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada maktabgacha ta’limda xorijiy tilni erta o‘qitish jarayonining innovatsion yondashuvlari va pedagogik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Erta yoshda til o‘zlashtirishning psixologik xususiyatlari, zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interaktiv va kommunikativ metodlar, multimediya vositalari hamda o‘yin texnologiyalarining samaradorligi ilmiy asosda bayon etiladi. Tadqiqot maktabgacha ta’lim muassasalarida xorijiy tilni tabiiy muhitga yaqinlashtirilgan, kreativ, qiziqarli va individual yondashuv asosida o‘rgatishning amaliy afzalliklarini ko‘rsatadi. Maqola pedagoglar uchun samarali metodik tavsiyalar ishlab chiqishga qaratilgan.