QADIMGI YUNON MIFOLOGIYASINING INGLIZ ADABIYOTIGA TA’SIRI VA BADIY TALQINI - Axmedova Shaxnoza Ravshanbek qizi (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada qadimgi yunon mifologiyasining ingliz adabiyoti taraqqiyotiga ko‘rsatgan ta’siri, mifologik obrazlar va syujetlarning qayta talqin qilinishi hamda turli davr ingliz yozuvchilari ijodida yangi badiiy ma’nolar bilan boyitilishi ilmiy-nazariy asosda tahlil qilinadi. Antik davr miflarining ingliz adabiyotidagi qabul qilinishi, ularning renessans adabiyotidan tortib zamonaviy modern va postmodern adabiyotlarigacha bo‘lgan evolyutsiyasi yoritiladi. Tadqiqotda miflarning universal g‘oyaviy mazmuni, ramziy qatlamlari va estetik funksiyalari zamonaviy interpretatsiyalar orqali ochib beriladi.