DERMATOGLIFIK INDIKATORLAR VA GENETIK MARKERLARNI BIRLASHTIRIB OTA-BOLALIKNI ANIQLASH - Yusupov Murodjan Axmedjanovich (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada dermatoglifik indikatorlar va genetik markerlarni birlashtirish orqali ota-bolalikni aniqlashning ilmiy asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda papillyar naqshlar, distal falanga chiziqlari va DNK markerlari o‘rtasidagi genetik bog‘liqlik, shuningdek, sud-tibbiyot ekspertizalarida bu ikki usulning kombinatsion qo‘llanilish imkoniyatlari yoritilgan. Dermatoglifika tahlilining noinvaziv, tezkor va iqtisodiy jihatdan qulay usul ekanligi, biroq genetik testlar bilan birgalikda aniqlik darajasi keskin oshishi ilmiy dalillar asosida ko‘rsatib o‘tilgan.