Ibrohim Mo‘minov va uning falsafiy yondoshuvlarining o‘zbek falsafasi uchun yangi yo‘nalishlar yaratishdagi roli - Yadgarov Begzod (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Annotatsiya;Falsafiy yondoshuvlarining o‘zbek falsafasi tarixidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Mo‘minov o‘zining ilmiy faoliyatida nafaqat mavjud falsafiy an'analarni tanqid qildi, balki o‘zbek falsafasini yangi yondoshuvlar va metodologiyalar bilan boyitdi. Uning falsafasi o‘zbek ijtimoiy fikrining rivojlanishiga, shuningdek, yangi ilmiy va ijtimoiy paradigmaning shakllanishiga turtki bo‘ldi. Mo‘minovning nazariy g‘oyalari, metodologik yangiliklari va tafakkurdagi inqilobiy o‘zgarishlar o‘zbek falsafasining yangi bosqichiga o‘tishini ta’minladi. Ushbu maqola, shuningdek, Mo‘minovning falsafiy yondoshuvlarining bugungi kunda ham o‘zbek ijtimoiy fikrining rivojlanishida davom etayotgan ahamiyatini o‘rganadi.