5–7-SINF O‘QUVCHILARIDA TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA IJODIY KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Tog‘aev Keldiyor Xamidovich (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Anatatsiya: Ushbu maqola 5–7-sinf o‘quvchilari misolida tasviriy san’at darslarida ijodiy kompetensiyalarni shakllantirish metodikasi va samarali yondashuvlarni o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda o‘quvchilarning fantaziya, vizual tafakkur va ijodiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirishga qaratilgan pedagogik metodlar tahlil qilinadi. Maqola ijodiy kompetensiyalarni rivojlantirish jarayonida individual va guruh ishlari, interfaol metodlar hamda innovatsion texnologiyalardan foydalanish imkoniyatlarini ko‘rsatadi va maktab ta’limida amaliy tavsiyalar berishga xizmat qiladi.