QADIMGI SHARQNING SIYOSIY VA HARBIY TARIXIY MEROSI - Soyibjonova Gulnoza Shuhratbek qizi (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola qadimgi Sharqning siyosiy va harbiy tarixiy merosini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada qadimiy davlatlar, imperiyalar va ularning siyosiy tuzilmalari, harbiy tizimlari, strategiya va taktikalari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada mintaqadagi urushlar, siyosiy ittifoqlar, harbiy texnologiyalar va ularning xalqlararo aloqalarga ta’siri yoritilgan. Qadimgi Sharqning siyosiy va harbiy tajribasi zamonaviy davrga ta’sir ko‘rsatganligi ham tahlil qilinadi.