IJTIMOIY INNOVATSIYALAR VA ULARNING IJTIMOIY HIMOYA TIZIMIGA TA’SIRI - Soyibjonova Dilnoza Shuhratbek qizi (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada ijtimoiy innovatsiyalar tushunchasi, ularning ijtimoiy tizimlarni modernizatsiya qilishdagi o‘rni hamda ijtimoiy himoya sohasiga ko‘rsatayotgan bevosita ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. O‘zbekiston sharoitida ijtimoiy innovatsion yondashuvlarning qo‘llanishi, davlat siyosati doirasida ijtimoiy himoyani raqamlashtirish, samaradorlikni oshirish, aholining muhtoj qatlamlarini yanada kengroq qo‘llab-quvvatlash masalalari yoritilgan. Shuningdek, ijtimoiy xizmatlar tizimida innovatsion texnologiyalarni tatbiq etishning afzalliklari va muammolari ham tahlil qilinadi. Tadqiqot yakunida ijtimoiy innovatsiyalarni kengaytirish orqali ijtimoiy barqarorlikni ta’minlash yo‘llari taklif etilgan.