IJTIMOIY XIZMAT KO‘RSATISH TIZIMINI RAQAMLASHTIRISH MUAMMOLARI VA YECHIMLARI - Soyibjonova Dilnoza Shuhratbek qizi (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida ijtimoiy xizmat ko‘rsatish tizimini raqamlashtirish jarayonlari, ularning dolzarb muammolari va taklif etilayotgan yechimlar tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar ijtimoiy xizmatlarning tezkorligi, shaffofligi va manzilliligini ta’minlashda muhim omil sifatida ko‘riladi. Shu bilan birga, infratuzilma yetishmasligi, axborot xavfsizligi va kadrlar salohiyatining pastligi kabi muammolar ham yoritiladi. Maqolada ijtimoiy sohada raqamli transformatsiyani chuqurlashtirish, ma’lumotlar bazasini integratsiyalash hamda fuqarolarning raqamli savodxonligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.