TASVIRIY SAN’ATDA A. NAVOIY ASARLARINING BADIIY IFODALANISHIDAGI RANG MASASALARINING YECHIMI - Qutliyeva Mahbuba Bekpulatovna (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Anatatsiya: Ushbu maqola Alisher Navoiy asarlarida tasviriy san’at orqali badiiy ifodalanishida rang massasining roli va uning yechimlari masalasini o‘rganadi. Tadqiqotda rang massasining obrazlarni jonlantirish, estetik hissiyotlarni yetkazish va kompozitsion muvozanatni yaratishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, Navoiy ijodidagi badiiy obrazlarning ranglar orqali vizual ifodalanishi, kompozitsiya va fon bilan uyg‘unligi ham ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari tasviriy san’at darslarida rang massasi bilan ishlashning pedagogik metodlarini aniqlash va ijodiy jarayonlarda qo‘llash imkoniyatlarini ochib beradi.