BIOTEXNOLOGIK USULLAR YORDAMIDA YANGI AVLOD VAKSINALARINI ISHLAB CHIQISH ISTIQBOLLARI - Nuriddinov Farrux Fazliddin óġli (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada biotexnologiya sohasida qo‘llanilayotgan zamonaviy usullar asosida yangi avlod vaksinalarini yaratish tamoyillari, ularning afzalliklari va istiqbollari tahlil qilinadi. An’anaviy vaksinalar bilan solishtirganda, biotexnologik vaksinalar xavfsizroq, samaraliroq va tez ishlab chiqilishi mumkin. Maqolada rekombinant DNK texnologiyasi, mRNK asosidagi vaksinalar, virusga o‘xshash zarralar (VLP), vektorli vaksinalar va sintetik antigen dizayni kabi ilg‘or biotexnologik yondashuvlarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, yangi avlod vaksinalarining O‘zbekiston sharoitida ishlab chiqish imkoniyatlari haqida fikr yuritilgan.