Neft kimyosi va undan olinadigan mahsulotlarning iqtisodiy ahamiyati - Yodgorova Nozima Ulugʻbek qizi (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Annotatsiya: Maqolada neft kimyosining fan sifatidagi ahamiyati, neftdan olinadigan asosiy mahsulotlar, ularning qayta ishlash jarayonlari va iqtisodiyotdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, neft-kimyo sanoatining zamonaviy rivojlanish yo‘nalishlari, ekologik muammolar va ularni hal qilishda qo‘llanilayotgan innovatsion texnologiyalar haqida so‘z yuritiladi. Neft mahsulotlarining milliy iqtisodiyotdagi roli, ularning eksport salohiyati hamda qayta tiklanuvchi energiya manbalari bilan raqobat masalalari tahlil qilinadi.