TOSHKENT ZIYORAT, KO‘NGILOCHAR, GASTRONOMIK VA TIBBIY TURIZM HAQIDA - Muhsina Joʻraboyeva (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Toshkent shahridagi turizmning asosiy turlari — ziyorat, ko‘ngilochar, gastronomik va tibbiy turizm — keng qamrovda tahlil qilinadi. Shuningdek, turizmning iqtisodiy, madaniy va ijtimoiy ahamiyati, shaharda turizmni rivojlantirishning strategik yo‘nalishlari va istiqbollari yoritiladi. Maqolada ziyorat va ko‘ngilochar turizm, gastronomik va tibbiy xizmatlar orqali shahar turizmini rag‘batlantirish usullari, yoshlar va mahalliy jamoalarga ijtimoiy ta’sir, ekologik barqarorlik va madaniy merosni saqlash masalalari batafsil tahlil qilinadi.