BATIK SAN’ATINING NAZARIY ASOSLARI VA UNING AMALIY BEZAK SAN’ATIDA QO‘LLANILISHINING METODIK ASOSLARI - Kenjayeva Umida Rajabovna (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Annatatsiya: Ushbu maqolada batik san’atining nazariy asoslari, uning tarixiy rivojlanish jarayoni hamda amaliy bezak san’atidagi o‘rni va ahamiyati tahlil etiladi. Maqolada batik texnikasining turlari, rang tanlash madaniyati, kompozitsion yechimlar hamda matoga ishlov berish jarayonining badiiy-pedagogik jihatlari yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarni batik san’ati bilan tanishtirish jarayonida qo‘llaniladigan samarali metodik yondashuvlar va ijodiy topshiriqlar orqali ularning estetik didi, ijodkorligi hamda milliy qadriyatlarga bo‘lgan hurmatini shakllantirish masalalari o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari batik san’atini tasviriy san’at darslarida qo‘llash orqali o‘quvchilarda amaliy san’at ko‘nikmalarini rivojlantirishning samarali yo‘llarini ko‘rsatadi.