AL-BERUNIY VA QADIMIY OSIYO XARITALARI: KARTOGRAFIYANING RIVOJLANISHIGA HISSASI - Jaksimuratov Azamat Bekmurat uli (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola Al-Beruniy va qadimiy Osiyo xaritalarining tarixiy rivojlanishidagi o‘rni va kartografiyaga qo‘shgan hissasini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada Al-Beruniy ilmiy merosi, Osiyo hududlarining xaritalanishi, geografik tafakkur va kartografiya fanining rivojlanish jarayoni tahlil qilinadi. Shu bilan birga, qadimiy xaritalar orqali hududiy tadqiqotlar, iqlim va tabiiy resurslarni o‘rganishdagi yutuqlar yoritiladi.