OILAVIY ZO‘RAVONLIKNING PSIXOLOGIK OQIBATLARI VA UNING OLDINI OLISH YO‘LLARI - Ismoilova Sarvinoz Ne’mat qizi (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Annotatsiya: Maqola oilaviy zo‘ravonlikning bolalar va kattalarga psixologik ta’sirini o‘rganadi. Zo‘ravonlik natijasida yuzaga keladigan ruhiy travma, depressiya, xavotir, ijtimoiy izolyatsiya va shaxsiy rivojlanishdagi buzilishlar tahlil qilinadi. Shuningdek, oilaviy zo‘ravonlikni oldini olish usullari, psixologik qo‘llab-quvvatlash va ijtimoiy yordam tizimlari muhokama qilinadi.