O‘ZBEKISTONDA VA XALQARO HUQUQDA MIGRANTLAR HUQUQLARI HAMDA MEHNAT SHAROITLARINI TARTIBGA SOLISH - Iskandarova Kamolatxon Xakimxon qizi (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekistonda va xalqaro huquqda migrantlar huquqlari hamda mehnat sharoitlarini tartibga solish masalalari yoritilgan. Xalqaro huquqning asosiy manbalari — BMT konvensiyalari, Xalqaro Mehnat Tashkiloti konvensiyalari va milliy qonunchilik hujjatlari asosida migrantlarning huquqiy himoyasi, mehnat sharoitlari va ijtimoiy kafolatlari tahlil qilingan. Shuningdek, O‘zbekistonning xorijiy davlatlar bilan hamkorligi hamda migrantlar huquqlarini mustahkamlash bo‘yicha istiqbollar ko‘rib chiqilgan.