Maktab va oliy ta’lim tizimida tasviriy san’at fanlari uzviyligi - Aslonova Shaxnoza Islom qizi (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab va oliy ta’lim tizimida tasviriy san’at fanlarining uzviyligi va o‘zaro bog‘liqligi muhokama qilinadi. Maktabda shakllantirilgan tasviriy san’at ko‘nikmalari va estetik qarashlar oliy ta’lim bosqichida yanada chuqurlashtiriladi, ijodiy fikrlash va amaliy san’at qobiliyatlarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, maktab va oliy ta’lim o‘quv jarayonlarida tasviriy san’at fanlari uzviy bog‘langan holda o‘quvchilarning ijodiy, estetik va kognitiv rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi.