UMUMIY O‘RTA TA’LIM TIZIMIDA TASVIRIY SAN’AT DARSLARINI TAKOMILLASHTIRISHNING METODIK USULLARI - Aminova Sabina Anvar qizi (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola umumiy o‘rta ta’lim muassasalarida tasviriy san’at darslarini samarali tashkil etish va takomillashtirishning metodik usullarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqot jarayonida tasviriy san’at fanini o‘qitishda pedagogik yondashuvlar, interfaol va innovatsion metodlar, shuningdek, o‘quvchilarning ijodiy va tasavvuriy qobiliyatlarini rivojlantirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar tahlil qilinadi. Maqola, shuningdek, dars jarayonida o‘quvchilarni motivatsiya qilish, ularning ijodiy faoliyatini rag‘batlantirish va ta’lim sifatini oshirish bo‘yicha samarali metodlarni ko‘rsatadi.