YOSHLAR SIYOSATINI AMALGA OSHIRISHDA HUQUQIY MEXANIZMLAR VA ULARNING SAMARADORLIGI - Aliyev Asilbek Baxromovich (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Annotatsiya: Maqolada yoshlar siyosatini amalga oshirishdagi huquqiy mexanizmlar tahlil qilinadi va ularning samaradorligi o‘rganiladi. Tadqiqot doirasida yoshlarni ijtimoiy, siyosiy va iqtisodiy faoliyatga jalb qilish, ularning huquq va majburiyatlarini ta’minlash bo‘yicha normativ-huquqiy hujjatlar, davlat dasturlari va strategiyalar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada yoshlar siyosatini amalga oshirishdagi dolzarb muammolar va ularni hal qilish yo‘llari, xalqaro tajriba bilan solishtirma tahlil qilinadi.