MA’RIFATLI VA FAOL TALABA – KELAJAK POYDEVORIMA’RIFATLI VA FAOL TALABA – KELAJAK POYDEVORI - Akramjonova Muhlisa Ikromjon qizi (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada ma’naviy va ma’rifiy jihatdan yetuk, ijtimoiy faolligi yuqori bo‘lgan talabalarni shakllantirishning ahamiyati, ularga qo‘yilayotgan zamonaviy talablar, shuningdek, talaba yoshlarning ma’naviy-axloqiy tarbiyasini mustahkamlovchi asosiy mezonlar tahlil etilgan. “5 muhim tashabbus” doirasida olib borilayotgan ishlar, kitobxonlik madaniyati, sport va san’atda talabalar ishtiroki, ilmiy-ijodiy faollik, darslarga qatnashish va ichki tartibga rioya qilish kabi omillar orqali talabalar shaxsiyati shakllanishi yoritilgan. Maqolada hozirgi globallashuv sharoitida faqat bilim emas, balki tarbiya, ijtimoiy mas’uliyat va fuqarolik pozitsiyasiga ega bo‘lgan yoshlar yetishtirish zarurligi asoslab berilgan.