EKOLOGIK XAVFSIZLIKNI TA’MINLASHDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI - Abdurashidova Shabbona (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ekologik xavfsizlikni ta’minlashda innovatsion texnologiyalarning o‘rni, ahamiyati va amaliy qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Maqolada sanoat, energetika, qishloq xo‘jaligi va transport sohalarida ekologik xavfsizlikni oshirishga xizmat qiluvchi yangi texnologiyalar misollar asosida yoritiladi. Shuningdek, “yashil” texnologiyalar, qayta tiklanuvchi energiya manbalari, chiqindilarni qayta ishlash va raqamli monitoring tizimlarining ekologik samaradorligi o‘rganiladi. O‘zbekistonning ekologik siyosatida innovatsion yechimlarning joriy etilishi, ekologik texnoparklar faoliyati va xalqaro hamkorlik doirasidagi loyihalar ko‘rib chiqiladi. Xulosa sifatida ekologik xavfsizlikning kelajagi texnologik modernizatsiyaga bevosita bog‘liqligi asoslanadi.