KLASTER YONDASHUVI ASOSIDA BOSHQARUV MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Abdug'ayurova Xurshida Jamolddin qizi (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada klaster yondashuvi orqali boshqaruv mexanizmlarini takomillashtirish, tarmoqlararo hamkorlikni rivojlantirish va iqtisodiy samaradorlikni oshirish yo‘llari tahlil qilinadi. Klaster tizimi turli tarmoqlardagi korxonalar, ilmiy-tadqiqot institutlari va davlat organlarini birlashtirib, resurslarni samarali taqsimlash, strategik qarorlar qabul qilish va innovatsiyalarni tatbiq etishga imkon beradi. Shu bilan birga, maqolada moliyaviy barqarorlik, investitsiya jalb qilish va hududiy iqtisodiy rivojlanishdagi klasterning roli ko‘rib chiqiladi.