KOʻPAYTIRISH JADVALINI OʻRGATISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR - Ikromova Sevinch Elniyoz qizi (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
​Ushbu maqolada koʻpaytirish jadvalini oʻrgatishdagi anʼanaviy usullar tahlil qilinib, ularning samaradorligini oshirishga qaratilgan zamonaviy pedagogik texnologiyalar koʻrib chiqilgan. Xususan, oʻyin-pedagogika, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT), Blended Learning, Clil metodikasi va ijodiy yondashuvlarning oʻquv jarayonidagi oʻrni va ahamiyati yoritilgan. Maqolada keltirilgan uslublar amaliy misollar bilan boyitilgan boʻlib, ular oʻquvchilarda mavzuga qiziqish uygʻotish, mustahkam bilim berish va oʻquv materialini oson oʻzlashtirishga yordam beradi. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, zamonaviy usullardan foydalanish oʻquvchilarning motivatsiyasini oshirib, ularning matematik tafakkurini rivojlantirishga xizmat qiladi.