O‘ZBEKISTON MEHNAT BOZORIDA BANDLIK VA ISHSIZLIK MUAMMOLARI: SABABLARI VA YECHIMLAR - Asrayev Shavkat Baxtiyor o'g'li (NEW SCIENTIFIC PERSPECTIVES AT THE INTERSECTION OF LANGUAGE, CULTURE, AND TECHNOLOGY, 2025)
Maqolada O‘zbekiston mehnat bozoridagi bandlik va ishsizlik muammolari, ularning sabablari va yechimlari tahlil qilinadi. Ishsizlikning turli shakllari, yoshlar va ayollar orasida mehnat bozoridagi muammolar, shuningdek, hududiy va iqtisodiy omillarning ta’siri o‘rganiladi. Maqolada bandlikni oshirish va ishsizlikni kamaytirish bo‘yicha milliy va xalqaro tajribalar, hukumatning strategik chora-tadbirlari va innovatsion yechimlar tavsiya qilinadi.